17 Ağustos 2007 Cuma

Cagla Kubat: Guzel Dahi

Kuzey Rüzgarı dizisinin başrol oyuncularından Çağla Kubat, daha önce televizyon ekranlarında boy gösteren saçma sapan güzel dahi adlı programa inat bu isimle anılacak ender oyuncular arasında geliyor. Güzel oyuncunun biyografisine göz atmak bunu anlamak için yeterli.

İşte Çağla Kubat Biyografisi:

Çağla Kubat (d. 16 Kasım 1978, İzmir), Türk manken/fotomodel, oyuncu ve rüzgar sörfçüsü. Çağla Sağır Oda adlı televizyon dizindeki baş karakterini canlandırdı.

1997 yılında İtalyan Lisesi'nden birincilikle mezun oldu. ÖSYM sınavında ilk 500'e girerek İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümüne kaydoldu. 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Miss Universe dünya güzellik yarışmasına Türkiye güzeli olarak katıldı ve ikinci oldu. Aynı zamanda, 2003 yılında Çeşme'de düzenlenmiş olan IFCA Avrupa Slalom Şampiyonası'nı kazanmış şampiyon bir sörfçüdür. Olimpiyatlarda sörf dalında Türkiye'yi temsil etmeyi planlamaktadır.

Sörfün yanısıra snowboarding, wakeboarding, rollerblading, binicilik ve dalgıçlık yapmakta, tenis oynamaktadır. Türkçenin yanısıra iyi derecede İngilizce ve İtalyanca bilmektedir.


Ödülleri

* 2002 - Miss Turkey 2002 Türkiye İkinci Güzeli
* 2000 - Rüzgar Sörfü Türkiye Üçüncülüğü
* 2001 - Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
* 2002 - Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
* 2004 - Rüzgar Sörfü Türkiye İkinciliği
* 2005 - Türkiye Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
* 2005 - Avrupa Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu
* 2005 - Funboarc Sınıfında Türkiye Birinciliği

Hiç yorum yok: